top of page

Linda Dielemans

  • Instagram
  • LinkedIn
Artefiction: archeologische verhalen op maat

Naast het schrijven van boeken heb ik ook een eigen bedrijfje: Artefiction. Voor musea, gemeentes en archeologische bedrijven schrijf ik verhalen over bijzondere vondsten of vindplaatsen. Dat kan in de vorm van een verhaal (fictie en non-fictie), maar bijvoorbeeld ook als hoorspel of puzzeltocht in een tentoonstelling.

Als ik aan een project begin, overleg ik eerst met de opdrachtgever wat de wensen zijn. Daarna ga ik mijn belangrijkste onderwerp bestuderen: het voorwerp of de vindplaats. Vaak zijn het kleine dingen die een vondst bijzonder maken, zoals een vingerafdruk in de klei, een reparatie of kap- en snijsporen. Het voorwerp kan mooi of lelijk zijn, kostbaar of waardeloos, heel of gebroken, maar altijd heeft het een rol gespeeld in een mensenleven. En juist daarin zit het verhaal.

 

Soms maak ik gebruik van informatie die voorwerp of vindplaats overstijgt, zodat de vondst verbonden kan worden met regionale, nationale of zelfs mondiale ontwikkelingen. Maar evengoed kan ik juist de lokale geschiedenis en omgeving verwerken, tot in het kleinste detail. Alles is mogelijk! En voor welk publiek ik ook schrijf of hoe avontuurlijk het ook is, de basis is altijd wetenschap.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur me dan gerust een mailtje!

artefiction.png
bottom of page