© KOOGO

Er is heel veel te vertellen!

Op school...

​​
Ik kom heel graag op bezoek bij jou in de klas. Ik neem 

ZomerwoudGeestenkrijgerSchaduw van de leeuw of Brons mee en lees daaruit voor. Aan de hand van het verhaal vertel ik ook over de perioden waarin de boeken zich afspelen en laat ik voorwerpen zien uit die tijd. In kleine groepjes mogen jullie die voorwerpen ook voelen en van dichtbij bekijken! Zo kun je pas echt goed zien hoe verschillend de jagers en de boeren waren, of hoe zwaar zo'n zwaard uit de bronstijd nou eigenlijk is. Het is helemaal mooi als jullie in de klas al eens iets hebben gehoord over de steentijd of de bronstijd. Dan wordt alles extra spannend...

 

Voor de juffen en meesters is er hier een lesbrief te downloaden waarmee Zomerwoud heel goed te gebruiken is in de geschiedenisles. De lesbrief bij Schaduw van de leeuw download je hier. Ook bij Brons is er een lesbrief, die je hier kunt downloaden (voor een versie met hoge resolutie, stuur even een berichtje via het contactformulier).

© KOOGO

...maar ook op andere plekken!

​​
Naast schoolbezoeken kan ik natuurlijk ook een praatje houden op andere locaties. Bijvoorbeeld in een museum, op congressen, in boekwinkels of in bibliotheken. Eigenlijk bijna overal!

 

Als er buitenruimte beschikbaar is, kan de voorlees- en vertelsessie worden aangevuld met bijvoorbeeld een workshop prehistorisch vuurmaken. Er komt dan iemand uitleggen en voordoen hoe dat in zijn werk gaat, en daarna mag je het ook zelf proberen! En het is moeilijker dan je denkt... Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Stichting Foeks!